Hoppa över till innehåll
Leveranstid 1-3 dagar • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Stötta ditt immunsystem och immunförsvar med agada, köp online hos Pluskost

Adaptogener för ditt immunförsvar

Hur kan du hjälpa kroppen att stärka sitt eget naturliga immunsystem? 

Kroppens eget normalt verkande immunsystem utgör vårt bästa försvar – både före, under och efter en infektion. Andrographis och Rysk rot är två adaptogener med utpräglad förmåga att stödja kroppens egen allmänna motståndskraft. Det innebär att adaptogenerna hjälper kroppen att uppnå sin fulla kapacitet - utan risk för överaktivering. Kroppen kan därför aldrig pressas över sin egen, normala kapacitet. Med dessa två verksamma ämnen blir resultatet ett starkt, normalt fungerande immunsystem - i balans.

agaDA - är en helt ny innovativ hälsoprodukt som är utvecklad i Sverige under 20 års tid. Helt unik och med kliniska studier på över 2000 personer. 

 

Halverat antal frånvarodagar

En av de första kliniska studierna på det unika agaDA extraktet SHA-10, gjordes på 107 ungdomar med en snittålder på 18 år. Ungdomarna följdes under tre vintermånader. Hälften fick 2 kapslar SHA-10 per dag, hälften fick identiska placebo. Resultatet var tydligt – de ungdomar som fått agaDA-extraktet hade hälften så många frånvarodagar från skolan. Ett resultat som sedan har kunnat bekräftas i ett flertal kliniska studier som bl.a. i en annan studie från 2021 som genomfördes på 8 Mellansvenska vårdcentraler.

Klinisk studie diagram agada från Medicinegarden

 

Forskarna förklarar effekten så här:

"Adaptogenerna i agaDA stödjer kroppensegna, allmänna motståndskraft. Immunsystemet kan fungera precis så som det är tänkt att fungera när kroppen är utvilad och välnärd. Och bättre kan det inte bli – för ett normalt fungerande immunsystem är vårt bästa försvar – oavsett om det gäller före, under eller efter en infektion.”

 Andrographis och Rysk rot - vad är det?

  • Andrographis har en mångtusenårig tradition både inom är Ayurveda och inom den traditionella kinesiska medicinen. Inom båda dessa system är Andrographis den mest använda örten för att hjälpa och balansera kroppens immunsystem. På grund av sin bittra smak används Andrographis även till att understödja matsmältningen.
  • Rysk rot härstammar som namnet anger från Ryssland och är där den mest använda adaptogenen för att öka kroppens allmänna motståndskraft och för att påskynda återhämtningen (konvalescens). Rysk rot har också en utbredd användning vid influensaepidemier.
Andrographisen i agaDA odlas på sydsluttningarna av Himalaya, utan användning av kemikalier eller konstgödsel. Medans Rysk rot är helt ekologisk och plockas vildväxande i Taigan - den stora skog som finns på gränsen mellan Ryssland och Kina. Trots den utbredda användningen inom Indisk och Kinesisk medicin, är det ett svenskt företag som är världsledande – Örtmedicinska Institutet. Resultatet är de två unika extrakten SHA-10 och SHE-3. Världens mest väldokumenterade extrakt på Andrographis och Rysk rot.

agaDA tillverkas med samma kvalitetskrav som ett läkemedel. Därför analyseras varje batch avseende tänkbara föroreningar som tungmetaller, pesticider, ETO, mikrober mm. Analysen sker både av råvaran och av den färdiga produkten.

Lika viktigt som den kliniskt säkerställda effekten är säkerheten. Därför är säkerheten väl utredd, både vid långtidsanvändning och vid intag av höga doser. Likaså har det genomförts interaktionsstudier som visar att agaDA inte interagerar med känsliga läkemedel som t.ex. Varan.

agada för ditt immunförsvar, medicinegarden

Artikel källa: Medicinegarden.se
    Föregående artikel Därför är D-vitamin viktigt för dig i din vardagshälsa.
    Nästa artikel Starkt immunförsvar - hälsoguide!