Hoppa över till innehåll
Just nu lite längre leveranstider • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Avgifta barnmaten!

Avgifta barnmaten!

Att ge sitt barn det bästa är viktigare än vad vi kan drömma om. Det är i början av livet vi skapar de bästa förutsättningarna  för att ge våra barn rätt tarmflora, vitaminer och mineraler som stärker och bygger upp immunförsvar. Omega-3 som utvecklar hjärnan och synen. I djungeln av barnmat är kanske inte just detta det som står i fokus hos matjättarna. Att göra egen barnmat är bland det bästa, men tiden räcker inte alltid till. Här kommer några tips på hur du kan påverka det som du ger till ditt barn när du skall välja bland barnmaten på hyllorna eller göra själv:

  • Variera. Tänk på att byta produkter och märken ofta. Det gör att du sprider riskerna och inte bara fastnar i ett märke med förhöjda gifthalter. 
  • Begränsa risprodukter. Ris innehåller alltid arsenik. Livsmedelsverket avråder föräldrar från att ge risdrycker till barn under sex år, på grund av arsenikhalten. Ta det varsamt med dessa produkter.
  • Skaffa information. Om du gör egen mat är det bra att kolla ursprung och innehåll i råvaror och produkter. Välj ekologiskt och Kravmärkt när du lagar egen mat för då undviker du bekämpningsmedel.
  • Både och. Tänk på att du kombinerar egen barnmat med köpt/färdig barnmat eftersom vanliga livsmedel inte är berikade med till exempel järn, som barnmat är och modersmjölksersättning ska man aldrig göra själv, det är i princip omöjligt att få till den rätta näringssammansättningen.


Det vi vet är att miljögifterna förekommer i allt lägre halter i miljön och vår mat, och alla som var små för sisådär 40-60 år sedan har blivit mer exponerade för gifter än nutidens barn någonsin kommer att bli. Just nu jobbar EU dessutom med att sänka gränsvärdena för både barnmat och vanlig mat, så allt blir faktiskt bättre och bättre. Lycka till i djungeln och var noga med att ge dina barn det bästa! Fundera på vad som finns i när hållbarheten är flera år fram.... 

Föregående artikel Happy home - happy you!
Nästa artikel Varför är Omega-3 viktigt för dig som är gravid?