Hoppa över till innehåll
Just nu lite längre leveranstider • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Hur kan vi stärka vårt immunförsvar?

Hur kan vi stärka vårt immunförsvar?

Vår kropp är fantastisk eftersom vi har ett immunförsvar. Visste du att det jobbar hela tiden utan att vi egentligen vet om det. Dagligen stöter vi på virus och bakterier som kan bli till infektion i vår kropp. Så fort vi börjar känna av en infektion arbetar immunförsvaret för att stoppa den. Bryter den ut kan det ändå vara så att ditt immunförsvar är starkt och står emot symptomen och varaktigheten i din förkylning.

Hur kan vi själva påverka vårt immunförsvar, vad gör det starkare? 

 • SÖMN
  Om du sover dåligt påverkas immunförsvaret negativt. När vi sover återhämtar kroppen sig, muskler slappnar av och vårt immunsystem aktiveras. Om vi får för lite sömn blir effekten att vi får svårare att hantera vår vardag, vi får för lite av våra må-bra-hormoner och risken för sjukdom ökar. Hur du kan få bättre sömn hittar du här i en artikel.

 • TRÄNING
  Att träna mår vi alla bra av, regelbundet och med en viss intensitet. Få upp pulsen, låt hjärtat jobba och slå lite extra slag för blodomloppet i kroppen. Immunförsvaret älskar träning och stärks av rörelse varje dag. Ta en promenad om du inte hinner med något annat, eller ta en dans hemma till bästa låten.

 • STRESSA INTE
  Att stressa orsakar oxidativ stress i vår kropp och vi hamnar i obalans. Det påverkar vårt immunförsvar och sätter det i gungning. Vi blir mindre motståndskraftiga, sover dåligt och det leder till ett sämre immunförsvar.
 • KOSTEN
  Att äta rätt ger kroppen bästa förutsättning att vara frisk och stark. Bra mat som innehåller mycket grönsaker, frukt och fibrer. Det ger dig naturligt med vitaminer och mineraler samt antioxidanter. Variera och ta in regnbågens färger i din matlagning. Boosta med en grön smoothie som ger dig extra näring i influensatider. 

 • PROBIOTIKA
  Låt magen vara i form. 70% av immunförsvaret sitter i vår mag- och tarmhälsa. Se till att vara snäll mot din mage och ge goda bakterier så den kan jobba och fungera som den ska. 

 • KOSTTILLSKOTT
  Vad behöver vi extra av i dessa förkylningstider? Vad stärker vårt immunförsvar när vi tar kosttillskott? Hur kan vi boosta det lite extra?

  Det finns forskning på detta och hur vi påverkas är alltid individuellt eftersom hälsa är personligt. Men vi kan förbereda immunförsvaret och tillsätta mineralen zink, olika vitaminer samt antioxidanter som alla verkar för ett fungerande immunförsvar. Just mineralen Zink hjälper kroppens läkning och kan minska tiden vid din förkylning. C-vitamin behövs för att vårt immunförsvar skall fungera och det minskar även trötthet och utmattning. D-vitamin är oxå viktigt för vårt immunförsvar. Dessa tre musketörer är grunden för att stärka ditt immunförsvar. Givetvis finns andra bra vitaminer och mineraler som Selen, Quercetin och Vitamin A.

  Sen måste vi ha en mage i balans, i vår mag- och tarmflora sitter 70% av vårt immunförsvar. Är den ur balans är det svårt att få ett fullt fungerande immunsystem. Vår rekommendation är att ta hjälp av en bra probiotika som laddar oss med goda bakterier, de jobbar för att stärka din hälsa i vardagen. En mage som fungerar är grunden till vår hälsa.

 

 Klicka här på länken för att komma till våra rekommendationer av kosttillskott för att stärka ditt immunförsvar.

  Föregående artikel Kanel - en krydda för hälsan
  Nästa artikel Enkla tips för en mage i balans