Hoppa över till innehåll
1-3 dagars leverans • Frakt 69:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-3 dagar • Frakt 69:- • Fri frakt från 499:-
Kokosolja - ett måste

Kokosolja - ett måste

Kokosolja - en riktig hälsobomb!

Nutidens forskning har visat på kokosoljans alla positiva hälsoeffekter. Kokosolja är ett mättat fett och består av av medellånga och korta fettsyror som är gynnsamma för kroppen till skillnad från annat mättat fett som har långa fettsyror. Kokosolja används som energi i kroppens celler precis som kolhydrater. En tsk om dagen ger dig alla nyttiga fetter du behöver så tillsätt det i din smoothie eller som sötningsmedel i kaffet.

Kokosolja tål värme bättre, vilket gör det till det bästa alternativet vid matlganing. Den är helt fri från transfetter. 

Vad gäller skönhet så har man alltid använt oljan för att befrämja och bibehålla en frisk, mjuk och hälsosam hud. Använd den gärna på torra pariter och nariga läppar. Den fungerar även som massageolja och då sugs den upp av bindvävens cellstruktur och gör nytta.

Kokosolja kan också användas som hårinpackning. Håret blir fint och mjukt samt att den skyddar hårbotten. Du kan till och med använda den till att borsta tänderna i då kokosoljan är bra för munhälsan, tar bort bakterier och motverkar dålig andedräkt. You go cocos!Bodyscrub med kokosolja och salt!

Gör din egen bodyscrub med salt och kokosolja, det är en välgörande scrub som renar och sätter igång blodcirkulationen. Beroende på hur rivig scrub du vill ha så tillsätter du havssalt eller finmalet salt.

Du behöver

  • Önskad mängd salt
  • Önskad mängd kallpressad kokosolja

Gör såhär

1. Blanda ner saltet i en skål med den kallpressade kokosoljan, tillsätt efter önskad konsitens av salt resp kokosolja.

2. In i duschen och börja skrubba rent kroppen från döda hudceller. Cirkelrörelser mot hjärtat är bra. Tvätta av allt.

3. Smörj därefter in kroppen om du tycker att du behöver, oljan gör sitt vill vi lova.


Bodyscrub med kaffesump som verkar uppstramande!


Återanvänd kaffesumpen som blir kvar och blanda med kokosolja för en scrub som kickar igång blodcirkulationen och ger huden ny energi. Kaffe som innehåller koffein har en god effekt på celluiter och verkar uppstramande när du blandar din egen bodyscrub. Vi har inte testat men detta verkar iaf lovande och värt att pröva.

Du behöver

  • 1 dl kaffesump.
  • 1 dl socker, testa gärna farinsocker eller rörsocker.
  • 1/2 dl kokosolja, smält den i micron.

Gör såhär: Blanda socker, oljan och kaffesumpen i en skål till önskad konsistens. Ta en dusch och skrubba din kropp, angrip dina celluiter och ge dem en match. Tvätta av allt och smörj in dig vid behov.Citrondoftande bodyscrub

En bodyscrub som är rik på antioxidanter det låter grymt tycker vi. Huden blir fräschare och få lyster. Doften av citron är ljuvlig och C-vitaminer neutraliserar din hud från fria radikaler.  C-vitamin gör också att hudens kollagenproduktion ökar. Använd denna scrub på kroppen eller försiktigt i ansiktet.

Du behöver

  • 4,5 dl socker.
  • 4 msk smält kokosolja.
  • Några droppar från en nypressad citron.

Gör såhär : Smält kokosoljan i micron och blanda ner socret i en skål. Pressa i citron. Njut av doften och den välgörande scruben i duschen.

Föregående artikel 10 tips på hur du gör din vardag lite härligare!
Nästa artikel Vad gör 30 min promenad om dagen för din hälsa?