Hoppa över till innehåll
Leveranstid 1-3 dagar • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Massageolja för doft och välgörande - aromaterapi

Massageolja för doft och välgörande - aromaterapi

Massageolja för ditt välmående!

Hur kan dofter och beröring skapa hälsa?

Massage med eteriska oljor är bland det mest avstressande och avkopplande man kan göra. Att blanda sin egen massageolja är enkelt. Hos kan du hitta din eteriska olja som kallar på de sinnen du vill uppleva med din massage. Kombinera gärna två olika för att hitta en egen rutin att njuta av.  


Receptet är enkelt:

Välj en basolja ( t ex jojoba, argan eller rapsolja)

Välj 1-2 eteriska oljor från Booming Bob

Blanda det i en glasbägare som är lätt och enkel att dosera ur. Häll upp olja och tillsätt ca 20 droppar eterisk olja per 100 ml olja. Skaka eller rör om. Märk upp din massageolja och njut av dess kraft och välgörande syfte. 

 Massageolja recept eteriska oljor Booming Bob hos Pluskost

Varför eteriska oljor?

Vårt luktsinne är en av de fem kanaler som vi människor kan ta emot information genom. Att använda oss av doft när vi masserar kan stimulera effekten på ett djupare plan. När du använder dig av eteriska oljor, som är utvunna ur växtriket och har sin egen terapeutiska egenskap blir det otroligt avslappnande. Man brukar dela in de eteriska oljorna i topp-, mellan- och bastoner, där topptonerna i regel är uppiggande, mellantonerna är balanserande och bastonerna är avslappnande.

Massage med eteriskaoljor är bland det mest avstressande och avkopplande man kan göra. Det blir en mjuk, avslappnande massage i kombination med väldoft som har terapeutiska egenskaper. är du osäker vilka oljor du skall använda kan du läsa mer om varje olja i vår webbshop. Ta dig tid och hitta oljor för just dig och dina behov.

Aromaterapi där man använder oljor syftar främst till att motverka stress och stressrelaterade problem. Det kan också användas för en mängd andra saker som till exempel huvud- och muskelvärk, för skön avslappning, för att bli pigg, mot olika psykiska tillstånd  som ångest, depression och sömnproblem.

Aromaterapi kan också vara bra till användningsområden för att få lugn och balans till kropp och själ, för att motverka och lindra förkylning och hosta, för att sänka/balansera blodtryck, öka blodcirkulation och lymfcirkulation. 

 

Kvalitet på oljorna spelar viktig roll

De eteriska oljorna har terapeutiska egenskaper så det är viktigt med hög kvalitet på oljorna, som ska bestå av 100% eteriska oljor. Booming Bobs oljor håller mycket hög kvalitet och är 100% ekologiska. Yogamoods oljor är också 100% kvalitet och producerat under bra förhållanden. har du inte testat detta än så måste du göra det. Vi är fast och tar detta som ett led i vår hälsa i vardagen.

Enkelt och välgörande för din hälsa i vardagen.

Vi hoppas att du hittar din sammansättning av oljor och utforskar aromaterapi i vardagen.

 

Väl mött /Helena

Föregående artikel Varför är Omega-3 viktigt för dig som är gravid?
Nästa artikel Detox - hur och varför?