Hoppa över till innehåll
Leveranstid 1-3 dagar • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Skönhetsmineralen MSM, vet du varför den är så viktig?

Skönhetsmineralen MSM

Skönhetsmineralen MSM - varför?

Svavel eller som det heter inom hälsoindustrin MSM, där OptiMSM är den renaste formen och den vi föredrar när vi skall ta det som ett komplement till vardagens måltider. OptiMSM är ett av de viktigaste näringämnena i kroppen och med dagens mineralfattiga jordar är det svårt att få i sig just detta via kosten. Du hittar Svavel i proteinrik kost främst animalisk men också i proteinrik mat från växtriket. 


Skönhetens ekvation
OptiMSM maximerar upptaget av kollagen i kroppen samt stödjer produktionen av det. Detta för att det är en superbra kombination att äta OptiMSM om du äter kollagen eftersom båda främjar vackrare hud, hår och naglar.

Svavel är också bra för leder och muskler och används ofta av de som tränar, framförallt de som behöver bra rörlighet t ex yoga. Till detta adderar vi vitamin C som också stödjer kollagenproduktionen i kroppen. Dessa tre blir en magsik kombination för din inre och yttre skönhet. OptiMSM + Kollagen + C-vitamin = Skönhetens magi

Avgiftande egenskaper
OptiMSM har också avgiftande egenskaper. Svavel gör dina cellmembran mer elastiska och kan därmed släppa igenom näringsämnen och transportera bort slaggprodukter. När man börjar äta OptiMSM kan det verka lite utrensande och får fart på magen. Börja med en liten dos och trappa upp till ca 2,5g om dagen.

Fler fördelar med MSM
Minskar smärta och stelhet vid artros, eftersom det har en funktion i bildandet av ledernas brosk. Vid träningsvärk förbättrar svavel återhämtningen och minskar den oxidativa stressen som uppstår i samband med fysisk belastning. OptiMSM kan du också ta vid en detoxperiod och det finns studier som visar effekt vid allergi samt vid regelbunda magproblem.

Skönhetsmineralen OtiMSM, köp från Bättre Hälsa hos Pluskost


Källa:
Näringsmedicinska uppslagsboken
Kurera

Föregående artikel Sommarsmoothie med vattenmelon
Nästa artikel Rörbäck - en plats för dina sinnen!