Hoppa över till innehåll
1-3 dagars leverans • Frakt 69:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-3 dagar • Frakt 69:- • Fri frakt från 499:-
Skratta dig friskare

Skratta dig friskare

Att se livet från den ljusa sidan är ett bra sätt att göra vardagen bättre. Det förbättrar dina relationer och kan även skydda hjärta och hjärna. Kroppen mår bra av att skratta. Vi säger ju ofta - Ett gott skratt förlänger livet! - och det ligger faktiskt en del sanning i det. Hjärnan producerar olika slags biomarkörer som gör att vi mår bra och till och med stärker immunförsvaret. 

Vi blev så inspirerade när vi läste i Femina om detta så vi ville dela med oss. Tänk att skratt, glädje och positivitet ger en effekt som kan påverka hur länge vi lever. Skratta minst 15 min om dagen. Det är ett råd som vi gärna följer.

Att skratta vänligt bidrar till vår hälsa genom att:

1, Stärka relationer - vi skrattar gärna ihop med de vi känner och tycker om

2, Mildrar konflikter - om vi ler och tar fram det positiva i saker blir en konflikt lättare och mildrar kanske ett bråk som hade blossat upp genom en onödig konflikt.

3, Förbättrar vårt minne - en studie gjord på äldre personer som fick titta på roliga videor innan en minnesuppgift, klarade testet bättre.

4, Frigör serotonin - Det finns vissa tecken på att humoristiska personer inte drabbas lika lätt av depression, de kan använda sitt lättsinniga tänkande till att bryta ner negativa tankar och ältande.

5, Skyddar hjärta och hjärna - En av de mest dokumenterade effekterna av humor och skratt är hälsan på våra blodkärl. När vi har roligt slappnar kärlen av vilket får blodet att flöda friare som i sin tur är bra för hela kroppen, framför allt viktiga organ som hjärta och hjärna.

6, Kan förlänga livet - enligt en holländsk studie talade om en förlängd livstid på hela 10 år för den som lever ett liv i glädje och positivitet.

 

Källa : Femina Hälsa nr 5 2022

Föregående artikel Starkt immunförsvar - hälsoguide!
Nästa artikel Bättre Hälsa skapar eget varumärke - Närokällan