Hoppa över till innehåll
Just nu lite längre leveranstider • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Varför är Omega-3 viktigt för dig som är gravid?

Varför är Omega-3 viktigt för dig som är gravid?

Vi reder ut varför det är så viktigt med Omega-3 när du väntar barn, men även när du ammar. Vi tar hjälp av vår leverantör Simris Alg som har sammanfattat det på ett alldeles fantastiskt sätt. Deras produkt är bland den renaste Omega-3 som finns på marknaden, algbaserad och svenskproducerad. Vår storsäljare här på Pluskost.

Med dagens västerländska kostvanor kan det vara svårt att få i sig tillräckliga mängder omega-3. För de som oroar sig för miljögifter och föroreningar i fet fisk, de som är allergiska mot fisk, eller barn som ofta inte vill äta viss mat eller fisk kan det vara svårt att få i sig tillräckligt mycket omega-3. Omega-3 kosttillskott från alger är ett utmärkt sätt att se till att det dagliga behovet av omega-3 tillgodoses.

 

Omega-3 för dig och ditt barn

Det är genom mamman som barnet får den livsviktiga fettsyran DHA, genom moderkakan under graviditeten och via bröstmjölken vid ammning. Det är anledningen till att flera nationella hälsoorganisationer i världen rekommenderar gravida och ammande mammor att öka sitt intag av omega-3 DHA.

Omega-3 för den växande hjärnan

Den största utvecklingen av människans hjärna sker under graviditeten och de två första levnadsåren. Omega-3 fettsyran DHA har en avgörande roll i denna process och det är då ditt barn har som störst behov av DHA. Enligt European Food Safety Authority (EFSA) bidrar ammande och gravida mödrars intag av DHA till normal utveckling av hjärnan hos foster och ammande spädbarn. Effekten nås vi ett dagligt intag av minst 200 mg omega-3 DHA per dag, utöver normalt dagsbehov av 250 mg omega-3 EPA & DHA.

Omega-3 för syn och ögon

Under graviditet och amning är ett tillräckligt intag av DHA viktigt för barnets normala utveckling av syn och ögon. Enligt European Food Safety Authority (EFSA) bidrar ammande och gravida mödrars intag av DHA till normal utveckling av synen och utvecklingen av ögonen hos foster och ammande spädbarn.
 

Omega-3 för barn & spädbarn

Omega-3 DHA är också särskilt viktigt för spädbarn och barn, vilket gör att Omega-3 av alger är ett särskilt bra val även för de små. Kapslarna kan vara för stora för små barn, men de kan klippas upp och oljan kan serveras på sked, eller blandas i mat. Så smidigt!

Föregående artikel Avgifta barnmaten!
Nästa artikel Massageolja för doft och välgörande - aromaterapi