Hoppa över till innehåll
Leveranstid 1-3 dagar • Frakt 65:- • Fri frakt från 499:-
Leverans 1-4 dagar • Frakt 59:- • Fri frakt från 499:-
Recept på en supernyttig grönkålssmoothie

Supernyttig grönkålssmoothie

Varför ska vi äta grönkål?
Varför är det så nyttigt?

Visst har du väl märkt att det finns grönkål i våra grönsaksdiskar året runt och att den har blivit en av de mest populära råvarorna. Men varför har det blivit så?

Jo, grönkål är en kalorisnål grönsak fullproppad med vitaminer och mineraler som din kropp behöver och det finns massor av anledningar till att äta mer grönkål. Kolla in dessa 6 anledningar och vi lovar att grönkål kommer vara med på inköpslistan.

  1. Är fullproppad med kalcium, vilket är superbra då många väljer bort mjölk i sin dagliga kost. Kalcium är livsviktigt då det bygger upp vår benstomme och att bibehålla bra tänder. Under en sjuårsperiod har hela skelettet förnyats hos en vuxen person.

  2. Grönkål är toppen vid detox och det är just för att den innehåller ju inte bara vitaminer utan också 67 glukosinolater som kan göra så att levern fungerar bättre.

  3. Grönkål innehåller flavonoider. Detta har fått uppmärksamhet den senaste tiden då de är både anti-inflammatoriskt och viktiga antioxidanter som kan skydda mot olika former av cancer. Grönkål innehåller 45 olika flavonoider.

  4. Grönkål leder ligan av hälsosamma grönsaker som kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

  5. En bra källa till Omega-3. Kål innehåller ALA som i kroppen omvandlas till de nyttiga omega-3-fettsyrorna DHA och EPA. Detta motverkar risken för bl a hjärtsjukdomar.

  6. Grönkål sänker det onda kolesterolet. Kål bidrar till att sänka dina nivåer av det dåliga kolesterolet.


Hur får du in grönkålen i din vardag?
En god grönkålssoppa eller grönkålschips eller varför inte en god morgonsmoothie att starta dagen med. Se vårt goda recept nedan. Njut och boosta din kropp med det bästa från naturen. Hinner du inte eller hittar du inte grönkål så har vi torkat grönkålspulver från Plog foods du enkelt tillsätter i din matlagning eller smoothie. Very easy!

Recept 2 portioner

1 näve grönkål
1 näve babyspenat
1 pressad lime
3 cm färsk riven ingefära
1 avokado
1 banan
lite fryst mango
2 dl apelsinjucie
vatten efter önskad konsistens

Mixa i en blender och njut av vitaminer och mineraler!

Dela gärna med dig av receptet!

 

Skånsk grönkålspulver från Plog hos Pluskost

Föregående artikel Näringsrik smoothie för huden
Nästa artikel Rawfoodboll med choklad och apelsin